Gewicht

Diëten, diëten, diëten…. Voor veel mensen is dit het woord die ze zichzelf dagelijks inprenten. Afvallen en een gezondere levensstijl ontwikkelen hoeft echt geen onmogelijke taak te zijn! Wij kunnen jou hiermee helpen!

Heb je moeite om je gewicht goed op peil te houden/voel je je te zwaar of niet lekker in je vel, en wil je graag afvallen of je voeding eens door een professional laten bekijken? Bij ons ben je aan het juiste adres! Kijk eens of onze werkwijze je bevalt en maak een afspraak!

Overgewicht

Heb je last van overgewicht of heeft je huisarts/arts je doorverwezen naar ons? Dan gaan wij jou op een gezonde en verantwoorde manier helpen om af te vallen. Veel mensen met overgewicht hebben vaak al tientallen diëten gedaan. Ben je het spoor kwijt en wil je een frisse blik op je situatie?

Als diëtisten zijn we er om je eetgewoonten te verbeteren en net niet om op dieet te gaan. (Wij houden daarom eigenlijk niet zo van onze naam ‘diëtist’)

We kunnen je dit alvast verklappen:

  • Eet regelmatig, met 5-6 eetmomenten per dag, of om de 3 uur.
  • Probeer suiker zoveel mogelijk te beperken. Volgens de richtlijnen goede voeding is 60 gram suiker het maximum voor een volwassene per dag. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld in: 1 appel, 1 banaan, 2 chocoladekoekjes en 200 ml vanille vla. Wil jij gemakkelijk suiker verminderen, houd je dan aan bovenstaande hoeveelheden. Je kunt elke dag echt wel ongezonde dingen eten zonder dat je hier gelijk kilo’s van aankomt!
  • Sausjes en dressings bevatten ongemerkt soms heel veel suiker of kcal. Lees altijd goed het etiket om te kijken of er suiker aan toegevoegd is en hoeveel kcal er eigenlijk in die saus of dressing zit. 
  • Voel je je vaak moe of heb je weinig energie, misschien kom je dan wel vitaminen of mineralen te kort. Zorg dat je een kijkje neemt bij de schijf van vijf op het voedingscentrum.nl en probeer iedere dag een stuk fruit, handje noten, melk, kaas of kwark te eten, groente bij je avondeten te koken of tussendoor bij je lunch te nemen, brood/crackers en zilvervliesrijst/volkoren-pasta te eten, boter op je brood te smeren en 1,5 liter water te drinken. Op deze manier heb je bijna altijd genoeg vitaminen en mineralen om zo gezond en fit mogelijk het leven door te gaan!

Wil je toch graag dat er iemand eens naar jou luistert en met je meedenkt over je voeding? Vraag dan Astrid of Caroline eens of ze jou hierbij kunnen helpen.

Ondergewicht

Heb je het gevoel/weet je dat je weinig weegt of heeft de huisarts jou doorverwezen naar een diëtist, dan gaan wij jou helpen om op een gezonde en verantwoorde manier aan te komen. Hieronder alvast wat tips van ons om zelf al van start te gaan met gezond aankomen.

  • Eet niet te vaak op de dag en probeer maximaal 5-6 keer per dag iets te eten.
  • Smeer altijd extra dik je boter op je boterham en probeer ook altijd dubbel te beleggen.
  • Maak i.p.v. losse vruchten te eten ook eens een smoothie van bijvoorbeeld volle yoghurt en banaan, of meng verschillende vruchten door elkaar tot een lekker sapje. Hierdoor krijg je op een gemakkelijkere en minder vullende manier meer voedingstoffen binnen
  • Gebruik bij je avondeten altijd extra olijfolie/boter zodat je ongemerkt toch meer kcal binnenkrijgt.

Als je ondergewicht hebt raden we je zeker aan contact met ons op te nemen. Het is het veiligst om een diëtist een oog te laten houden op jouw vorderingen en leefstijlaanpassingen.