Fodmap coach

Your Fodmap Coach

Bekijk onze gratis webinar

 • Om ons te leren kennen
 • Om te horen wat PDS is en wat FODMaP’s zijn,
 • Hoe het fodmapdieet werkt
 • Wat de grootste valkuilen zijn bij dit dieet
 • En welk traject voor jou het meest geschikt is

Deze webinar is
! Gratis
! On demand, dus kijk wanneer jij tijd hebt

Het FODMaP dieet bij PDS

Buikpijn prikkelbare darm

Het FODMaP eliminatie dieet is speciaal ontwikkeld voor mensen met het Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS/prikkelbare darm en ook wel spastische darm genoemd). Alle prikkelende stoffen worden met dit dieet vermeden, dus bye bye buikklachten!*

Dat betekent dat je voor een aantal weken anders gaat eten en dat je sommige producten laat staan. Maar… er blijft genoeg over! 🙂 Met onze hulp ga je er fluitend doorheen, want onze missie is om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken! Alles wat je nodig hebt staat klaar. Wat precies? Ontdek het hier onder!

Je hoeft alleen maar te kiezen hoeveel persoonlijke begeleiding je wilt… Er zijn 3 trajecten die verschillen in de hoeveelheid begeleiding.
Met dit complete programma doorloop je het hele FODMaP traject en krijg je alle hulp die je daarbij nodig hebt. Zo ben je binnen 6 weken van jouw darmklachten af!* Wil je eerst meer lezen over PDS en het fodmapdieet? Klik dan hier.

*Alleen met de diagnose PDS of een andere door een arts vastgestelde maag-darm aandoening die met het FODMAP-dieet verholpen/verminderd kan worden. Er is nooit garantie dat het fodmap dieet bij iedereen de klachten vermindert of verhelpt. Bespreek dit daarom altijd met een arts of vraag ons of het dieet geschikt voor jou zou zijn.

De trajecten: De box & coaching

Fodmap traject
fodmap begeleiding box

Bij elk traject krijg je een starters-box

  • 4 weekmenu’s voor de gehele eliminatiefase. Ook in een vegetarische versie!
   • Volledige dagindeling met ontbijt, tussendoortjes, lunch en avondeten. Verwijzing naar recepten in het receptenboek
   • Elke week bevat een boodschappenlijst met alles wat je nodig hebt
  • Boodschappenlijst: het FODMAP-productoverzicht met meer dan 1750 producten
  • Receptenboek: alle 47 heerlijke fodmap vrije recepten die terugkomen in de weekmenu’s
  • Stoplichtlijsten: Welke producten bevatten geen, weinig of veel fodmaps?
  • 4 Boodschappen-planners en eetdagboekplanners
  • Kooktools en andere goodies
  • Fodmapvrije producten
Veel andere PDS'ers hebben het al geprobeerd

“De box was heel uitgebreid en alles was goed uitgelegd. Daardoor was alles duidelijk en kon ik makkelijk met het dieet beginnen.”

“Het pakket is echt perfect! Ik ga hier gelijk mee aan de slag. Ik houd nu mijn dagboek bij op mijn mobiel, maar dit is veel overzichtelijker. Ik ga nu proberen zelf menu’s samen te stellen aan de hand van de boodschappenlijst. Ik had er al een ooit gedownload, maar deze is veel gevarieerder. Echt heel fijn.👍😉.”

“De menu’s waren heel behulpzaam. Ik vond het ook fijn dat ze snel reageerde op whatsapp.”

fodmap dieet stappenHoe het dieet werkt:

Stap 1
De eliminatiefase. Die duurt 4 tot 6 weken, afhankelijk van hoe snel de  klachten afnemen. In deze fase elimineer je alle mogelijke boosdoeners om de darmen rust te geven. Alles wat je hiervoor nodig hebt zit in de box en wij coachen jou gaandeweg!

Stap 2
De tweede stap is de herintroductiefase, die start als je van alle klachten af bent. Herintroductie wilt zeggen dat je bepaalde producten weer gaat proberen om te zien wat er met de darmen gebeurt. Nu je na de eliminatie geen darmklachten meer hebt kun je goed aanvoelen wat de klachten veroorzaakt, en in welke mate. Wat moet je testen? En hoeveel? Daar krijg je tegen die tijd een heel schema voor!

Stap 3
De derde stap wordt een levenswijze! Nu je weet waar je niet tegen kan, en in welke mate, kan je hier rekening mee houden. Met alle veilige producten bouw je een nieuw eetpatroon op. Met onze hulp weet je zeker dat dit eetpatroon volwaardig is en bij jouw behoeften en wensen past.

“Ik vond het best een grote stap om het FODMAP dieet te volgen, maar door de fijne hulp en uitleg van Astrid en alle informatie (productenlijst, verboden en niet verboden lijstjes, recepten), ging het na een week al vrij gemakkelijk. Je kan het uiteindelijk zelf indelen qua eten en kiezen wat in je leven past. Dat werkt voor mij heel goed! Ik ben veel energieker, geen buikaanvallen, veel minder opgeblazen, minder windjes, minder maagpijn en ik kijk uit naar herintroduceren! “

Joyce

Kies hoeveel begeleiding je wilt

Pakket 1 Goed

Online intakegesprek

+

 • 5 online vervolggesprekken
  samen met jouw eigen coach
  bla
  bla

Aanbetaling box
€ 170,-
+
Coaching
± € 290,63
Min 3 uur vergoeding zorgverzekeraar:

± € 72,14

Totaal  € 242,14

Pakket 2 Beter

Online intakegesprek

+

 • 9 online vervolggesprekken
  samen met jouw eigen coach
 • Onbeperkte whatsapp coaching 
  met jouw coach

Aanbetaling box
€ 170,-
+
Coaching
± € 538,13
Min 3 uur vergoeding zorgverzekeraar:
± € 149,64

Totaal  € 319,64

Pakket 3 Best

Online intakegesprek

+

 • 14 online vervolggesprekken
  samen met jouw eigen coach
 • Onbeperkte whatsapp coaching
  met jouw eigen coach

Aanbetaling box
€ 170,-
+
Coaching
± € 615,63
Min 3 uur vergoeding zorgverzekeraar:
± € 227,14

Totaal  € 397,14

Fodmap dietist coaching

“Geen last meer van een opgeblazen buik na elke maaltijd, meer energie. Daarnaast zijn mijn huid en haar ook gezonder.”

“Wat ik vooral fijn vond is de fodmap lijst! Vrij duidelijk, en ook goed dat erbij staat welke hoeveelheden etc. Het plan kan een mooie leidraad zijn voor mensen die net starten en gewend zijn soortgelijke voedingsmiddelen te eten zoals die vermeld staan. Al met al een mooi vormgegeven, duidelijke basis of start!”

“Veel minder buikkrampen. Heel prettig altijd bereikbaar bij vragen “

“Onlangs heb ik de productenoverzicht van Caras Voeding besteld, omdat ik begon met het Fodmap dieet. Aangezien dit dieet best ingewikkeld is en je geen idee hebt waar de Fodmaps allemaal in zitten, is het best handig om een leidraad te hebben.

De lijst is zeer uitgebreid en heel handig om te hebben. Het bestaat uit diverse onderdelen van producten die je of dagelijks, wekelijks of iets minder gebruikt.
Er staat tevens een handleiding in voor het gebruik van deze lijst.
Naast de onderdelen die genoemd zijn, staat ook welk merk je kunt gebruiken en waar jet het kunt kopen. Wil je net een ander product omdat je bijvoorbeeld het brood van het genoemde merk niet lekker vindt, dan kun je ook een ander merk kiezen. Ik heb dat ook gedaan en even overlegd met de diëtiste. Zijn er bijzonderheden bij een bepaald product, dan staat dat ook vermeld.

Al met al een zeer handige lijst die je door de moeilijke wereld van producten met Fodmaps heen loodst.”

Hulp fodmap dieet
Vergoeding dietist fodmap

Aanbetaling box

Voordat de startersbox via de post wordt verstuurd moet de betaling hiervoor binnen zijn. 
Bij deze eerste factuur worden ook de resterende kosten voor de coaching die niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar in rekening gebracht. 

In termijnen betalen

Het is mogelijk om het bedrag voor de coaching in deelbetalingen te voldoen. Je bepaalt zelf hoeveel deelbetalingen nodig zijn voor jou. Per termijn komen er 7,75 administratiekosten bij.

Vergoeding door de zorgverzekering

Een deel van de coaching wordt gedekt door de zorgverzekeraar. Uit het basispakket van jouw zorgverzekering krijg je 3 uur per kalenderjaar vergoed bij ons als diëtist. Dit is ‘dieetadvies’ of ‘dietetiek’. De gesprekken declareren wij rechtstreeks aan de zorgverzekering. Bij sommige aanvullende verzekeringen ben je tot 2 of zelfs 4 uur extra gedekt.

Hier zitten 2 voorwaarden aan:

 • Het moet zorggerelateerd zijn. (Dat is het geval bij PDS, so don’t worry)
 • Het eigen risico:
  • Jouw eigen risico moet vol zijn. Dit is vaak zo aan het eind van het jaar. Deze vergoeding kan je zien als “korting” op jouw pakket!
  • Is jouw eigen risico nog niet vol (in het begin van het jaar): dan bouw je met onze coaching wel jouw eigen risico op. De zorgverzekeraar stuurt jou dan een afrekening.
 • Houd er ook rekening mee dat dit bij een andere dietist die je dit kalenderjaar evt al hebt gezien is benut.

Wanneer moet ik zelf nog iets betalen?

 • Als jouw eigen risico nog niet vol is.
 • Het resterende bedrag wat jouw zorgverzekering niet meer dekt.
 • De box wordt niet vergoed en moet worden betaald voordat die verzonden kan worden. Dit is een product en valt niet onder zorg.

Twijfel je nog? Bel ons gerust voor een gratis kennismakingsgesprek. Wij bespreken dan samen welk pakket het meest geschikt is voor jou.

Door dit stroomschema te volgen kun je er ook achter komen wat het best bij jou past. Welke tool heb jij nodig als aanvulling of om even op te starten? Of gehele begeleiding in een traject met alle tools?

Fodmap tools uit de box in onze webshop

Bestel hier jouw proefpakket als voorproefje op een traject

Gratis voorproefjes