Tarieven en Vergoedingen Zorgverzekeraars

Vergoeding:
Caras Voedingsspecialisten heeft contracten met alle zorgverzekeraars om uw consult direct te declareren. De tarieven voor de consulten zijn vastgesteld door de zorgverzekeraars. 

Vanuit de basisverzekering wordt er 3 uur dieetadvisering vergoed. Houdt er rekening mee dat dieetadvisering onder het eigen risico valt, die is vastgesteld op € 385,-
De uren binnen het eigen risico worden niet vergoed en worden door de zorgverzekeraars verrekend. Voor cliënten onder de 18 jaar is er geen eigen risico.
Naast de basisverzekering wordt er vanuit de aanvullende zorgverzekeringen mogelijk extra dieetadvisering vergoed.

Wat er wordt vergoed: 
Voor vergoeding bij de zorgverzekeraar is er een medische indicatie nodig. Voorbeelden hiervan zijn: Overgewicht, ondergewicht, prikkelbaar darmsyndroom, allergie of intolerantie, diabetes, hypercholesterolemie, etc. Neem contact op met uw zorgverzekeraar of met ons als u twijfelt over uw vergoeding.

Preventieve behandeling om een gezond gewicht te behouden zonder medische indicatie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Neem contact met ons op voor meer informatie over de indicaties. 

Voor eigen rekening:
Als de uren vanuit de zorgverzekering verbruikt is rekenen wij af met u via een factuur. Hierbij hanteren wij het tarief van uw zorgverzekeraar en we rekenen per kwartier.

Afspraak maken en veranderen:
U kunt een afspraak maken via onze contactpagina. Een intakegesprek duurt vaak een uur, en meestel duurt het uitwerken van een voorbeelddagmenu (als advies) een half uur.

Mocht de afspraak toch niet uitkomen is dat geen probleem als u dit tijdig meldt. Wanneer een consult korter dan 24 uur voor de gemaakte afspraak wordt geannuleerd of wanneer de afspraak (zonder afmelding) niet wordt nagekomen, wordt deze in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar; u ontvangt dan zelf een factuur van de gemiste afspraak die u zelf dient te betalen. Voor ziekte wordt geen uitzondering gemaakt. Afmelding dient persoonlijk of via de telefoon of email te gebeuren.

Uurtarief zorgverzekeraars diëtetiek 2024

 

ASR

€ 72,00

Avero-Achmea

€ 72,24

CZ – Nationale Nederlanden – Ohra

€ 76,80

De Friesland

€ 79,40

Ditzo

€ 72,00

DSW – Stad Holland – inTwente

€ 77,04

Eno

€ 77,96

Aevitae – EUcare

€ 72,24

Menzis – Anderzorg

€ 81,48

ONVZ – Jaaah – VvAA – PNOzorg

€ 77,32

Szvk en RMA

€ 77,04

VGZ – Unive/zekur – IZA cura – NV UMC – Plus – Bewuzt

€ 74,96

Zilveren kruis Achmea – Interpolis – FBTO – De Friesland

€ 79,40

Zorg en Zekerheid

€ 80,32