Team Caras

Caroline van der Leeuw, dietist

Gespecialiseerd in:

Astrid Kasbergen, diëtist

Gespecialiseerd in:

Waar kunnen wij jou allebei mee helpen?

Volwaardig eten, gewicht en leefstijl

 • Overgewicht
 • Ondergewicht
 • Ondervoeding
 • Kinderen: gewichtscurve
 • Volwaardig eten bij kauwproblemen
 • Volwaardig plantaardig eetpatroon

Maag-darm klachten

 • Maagzuur en oprispingen
 • Prikkelbaar darm syndroom (PDS)
 • (Chronische) Obstipatie
 • Diarree
 • Darmklachten tijdens inspanning
 • Darmklachten na antibiotica of probiotica

Allergie/intolerantie

 • FODMAP
 • Coeliakie of andere gluten-intolerantie
 • Allergieën
 • Kruisreacties op pollen, huisstofmijt, latex, etc
 • Lactose intolerantie
 • Fructose intolerantie
 • Histamine intolerantie
 • Nikkelallergie

Stofwisseling/hormonaal

 • Diabetes en insulineresistentie
 • PCOS
 • Endometriose
 • Lipoedeem
 • Overgang
 • Jicht
 • Glucose-intolerantie

Dit staat bij ons hoog in het vaandel:

Locatie
In Capelle aan den IJssel, hebben wij een spreekruimte in de wijk Schollevaar. Hier kan je op afspraak langskomen voor een intakegesprek en vervolgafspraken.

Online afspraken
Wij geven ook online consults via videobellen of telefonische begeleiding. 

Je kan ons online in de gaten houden, hier op onze website, en op social media. 
Volg Caras Voeding op Instagram en Facebook voor leuke voedingsfeitjes en praktische tips.

Hoe ziet het voedingsadvies er uit?
Wij berekenen jouw huidige voeding en geven hier een advies over, afhankelijk van jouw doelstelling, behoefte wensen en eetgewoonte. Het voedingsadvies mailen wij zodat dit altijd terug te vinden is. Als je geen e-mail adres hebt versturen wij het via de post.
Tussentijds kunnen wij je verzoeken om een voedingsdagboek bij te houden zodat wij kunnen zien of het lukt. Zo kunnen wij blijven meedenken en aanvullende concrete tips geven.

Caras staat voor:

 • Maatwerk staat bij ons hoog in het vaandel, wat terug te vinden is in een persoonlijk voedingsadvies. Een persoonlijke aanpak is belangrijk, want iedereen is anders. Bij ons krijg je nooit een knip en plak advies maar altijd een op maat gemaakt advies dat past in jouw leven, en jou gaat helpen om jouw doel te behalen.
 • Wij geven je geen dieet, (tenzij je dit zelf zo noemt) maar geven sturing om blijvend gezond te eten. Dit verschil tussen ‘dieet’ en ‘gezond eten’ benadrukken wij in de coaching.
 • Wij willen iedereen een beetje slimmer maken. Met meer kennis en eye-openers over voeding kan je de zaak wat nuchterder bekijken en word je steeds meer de baas over jouw eigen eetpatroon. 
 • Als je onze hulp tussendoor nodig hebt helpen wij graag! Wij zijn ook buiten de geplande afspraken om te bereiken om vragen te beantwoorden en mee te denken als je vastloopt.

Je moet zelf toe zijn aan, en klaar zijn voor verandering. De leefstijl aanpassen gaat alleen lukken als je dit zelf echt wilt. Wij nemen je mee naar de volgende stappen met concreet advies, praktische tips, bijsturing en soms confronterende coaching, maar je moet het zelf doen.

Waarom naar een diëtist?

‘Diëtist’ is een beschermde titel. Hier is een vierjarige HBO studie Voeding en Dietetiek voor nodig en een inschrijving in het kwaliteitsregister waarin de diëtist om de 5 jaar herkeurd wordt.
Dit is anders bij een gewichtsconsulent, voedingscoach of leefstijlcoach. Wil je meer weten over deze verschillen tussen een diëtist en andere voedingsexperts?
Download hieronder de factsheet: NVD dietist vs voedingscoach

Samenwerkingen

Voor beroepsopleidingen die zich richten gericht op voeding is Astrid docent aan het NCOI. Zij geeft de module Voedingsleer en Anatomie & fysiologie voor verschillende opleidingen, waaronder Voeding en Dietetiek, Voedingsconsulent, Gewichtsconsulent en Sport en Bewegen.

"Ik heb Astrid al bij meerdere modules gehad, telkens een erg positieve ervaring. Legt de lesstof duidelijk uit en geeft goede voorbeelden!"
"Ik vind dat Astrid op een heel prettige wijze les heeft gegeven. Echt top hoe ze dit heeft gegeven, wat mij betreft echt een aanrader voor iedereen."
"Vriendelijk, empathisch, rustgevend, geduldig. Astrid wist dit moeilijk onderwerp toch goed uit te leggen en de lesuren vlogen voorbij. Ze wist de lesstof interessant te maken en afwisselend"
Studenten,
Voeding Diëtetiek

Level is een praktijk/sportschool waar je de persoonlijke aandacht krijgt van Farell Biekman; personal trainer, fysiotherapeut en leefstijlcoach. In een traject werk je samen met Farell en Astrid als sportdietist aan jouw lijf en leefstijl.

“Bij Level geloven wij in anders denken en doen. Met behulp van onze diverse, beproefde technieken en persoonlijke aanpak slagen we erin uitdagingen te verwezenlijken en jouw bewegen, eetpatroon en mindset te optimaliseren. Dit doen wij middels Personal training, Personal Group training en Fysiotherapie.”

Samen met de DVN geven wij gratis voorlichtingen over diabetes en voeding in Capelle aan den IJssel. Schuif hier gerust bij aan om alles te horen wat je moet weten over de bloedsuikerspiegel, over suikers en koolhydraten en over hoe je jouw voeding kan aanpassen om de bloedsuiker en de HbA1c (‘lange termijn suiker’) gezond te krijgen. Lees er hier meer over!


Voor Food 5 verzorgen wij de invoer van productspecificaties in PS-inFoodservice en GS1.

Met ons voedingsdeskundig oog kijken wij kritisch naar de inhoud van de specificatie, bijvoorbeeld of de voedingswaardetabel klopt en of de allergenendeclaratie compleet is.

"Dankzij de doortastende en deskundige werkwijze van Caras voedingsspecialisten zijn alle productspecificaties van Food 5 binnen PS-inFoodservice weer Up-to-date. Indien u op zoek bent naar een bedrijf wat u kan helpen bij vraagstukken over productspecificaties en etikettering dan kan ik Caras van harte aanbevelen!"
Lennert Kaman
Commercieel directeur Food5.nl

Caras is kerndocent aan het Hamel College in Gorinchem voor de opleiding tot Gewichtsconsulent. 
Alle benodigde kennis voor de gewichtsconsulent wordt door ons uitgelegd, denk aan voedingsleer, menuleer, levensmiddelenleer, gesprekstechnieken, voedingsberekeningen en productkennis.

"Astrid heeft bij ons de lessen voor de opleiding tot gewichtsconsulent gegeven. Ze heeft de lessen ook kleur gegeven met verschillende werkvormen, leuke opdrachten en natuurlijk haar gedegen kennis. Astrid werkt zelfstandig, is punctueel en gestructureerd. Wat ons betreft een topdocent!"
Hamel College
Danielle, eigenaar

Het Kinderlab in Capelle Schollevaar biedt veel leuke activiteiten voor kinderen. Op dinsdagen geven wij kooklessen om kinderen te leren hoe lekker gezond eigenlijk is!
Kliederen met smoothies, kleurrijke groenten en gezonde pannenkoeken bakken bijvoorbeeld.


Dr. Sunshine organiseert de leukste Fit Festivals waar Caras de Health Checks verzorgt. Met diverse partners maken zij er een feestje van. Je kan ons vinden in bijvoorbeeld een winkelcentrum, tijdens een evenement op een stadsplein, of bij een bedrijf om de gezondheid te testen. 
Wij meten o.a. de BMI, het vetpercentage en de bloeddruk van nieuwsgierige deelnemers.


In gezondheidscentrum Dynamis op de Floris Burgwal 194 in Capelle aan den IJssel hebben wij onze spreeklocatie. We werken hier samen met verschillende zorgverleners, coaches en therapeuten. Zo is er fysiotherapie, homeopathie, personal coaching, haptotherapie, Qigong, craniosacraal therapie, podotherapie en psychosynthese aanwezig binnen dit team.

Op maandag, dinsdag en vrijdag kunt u een afspraak met ons plannen op deze locatie voor diëtetiek en voedingsadvies. 

Sportvereniging Victoria in Rotterdam heeft naast tennis en hockey ook een squashvereniging. De jeugdleden worden onder SJR (Squash Jeugd Rotterdam) opgeleid bij de Rotterdam Squash Academy en hebben van Caras een food-clinic gekregen.

"Ik wil Caras bedanken voor hun inspirerende bijdrage. Doormiddel van een quiz hebben ze op een zeer leuke manier uitgelegd wat je wel en niet moet eten als topsporter. Eten voor, tijdens en na een training en wedstrijd werd besproken en ook wanneer je koolhydraten en eiwitten moet eten. Ik vond het erg leerzaam en zeer goed uitgelegd voor kinderen!"
Dennis Huisman,
Voorzitter SJR Victoria Squash Rotterdam

Caras organiseert ‘Supermarktworkshops’ om gezonder boodschappen te doen. Klanten krijgen tips over hoe zij een gezondere keuze kunnen maken voor het schap. In de supermarkt gebeurt het namelijk allemaal.
Jumbo Bruins aan de Wingerd is onze samenwerkingspartner voor deze workshops.

Jan Driebergen heeft voor ons de gehele website en huisstijl gerealiseerd, waar wij zeer tevreden over zijn. Het eindresultaat mag er zijn!

Jan is deskundig en verstaat zijn vak. Ook heeft hij een luisterend oor, waardoor wens en invulling goed samen komen. Wij raden Jan Driebergen zeker aan!

"De dames van Carasvoeding geven een zeer deskundige en professionele indruk. Tevens is het fijn onderhandelen en geven ze duidelijk aan wat ze willen, waardoor het voor mij ook fijn is om invulling te geven op hun wensen."
Jan Driebergen
Interactief vormgever

Uw bedrijf?